MacBook Pro djelomično otvoren u ljubičastim i plavim svjetlima

WeDesing/Shutterstock.com

Ako ste nedavno prestali dijeliti svoj Mac s drugima, razmislite o brisanju neiskorištenog korisničkih računa na stroju. Pokazat ćemo vam kako sigurno izbrisati korisničke račune na macOS-u.



Prije nego što počnemo, svakako provjerite imate li administratorske ovlasti na Macu. Da biste to potvrdili, kliknite Appleov logotip u gornjem lijevom kutu radne površine vašeg Maca i otvorite Postavke sustava.

Kliknite Postavke sustava

Kako ukloniti korisničke račune u macOS-u

U postavkama sustava macOS idite na Korisnici i grupe.

retroarch gdje staviti romove

Ovo će prikazati sve korisničke račune na vašem Macu. Vaš račun će se pojaviti na vrhu lijevog okna i ako ispod svog korisničkog imena vidite Admin, imate administratorske privilegije.

The

Ako to ne vidite, možete se prijaviti na bilo koji drugi račun s administratorskim ovlastima i otići na istu stranicu Korisnici i grupe u Postavkama sustava. Sada kliknite na ikonu zaključavanja u donjem lijevom kutu prozora.

Unesite lozinku za ovaj administratorski račun. Kliknite Otključaj kada završite. To će vam omogućiti izmjene korisničkih računa.

android gdje su moja preuzimanja

Unesite lozinku svog korisničkog računa na Macu i kliknite

Oglas

Da biste svoj račun učinili administratorom, kliknite svoje korisničko ime u lijevom oknu i označite Dopusti korisniku da administrira ovo računalo. Imajte na umu da je potrebno ponovno pokretanje kako bi ove promjene stupile na snagu.

Ček

Nakon što ste se uvjerili da je administrator, vratite se na svoj račun na Macu i vratite se na Korisnici i grupe pod Postavkama sustava. Još jednom kliknite ikonu lokota u donjem lijevom kutu ovog prozora, upišite lozinku za korisnički račun i kliknite plavi gumb Otključaj.

što znači potočna šljuka

Da biste izbrisali korisnički račun s Mac uređaja, odaberite ispravno korisničko ime u lijevom oknu, a zatim kliknite gumb - (minus) ispod Mogućnosti prijave.

Sada je vrijeme da odlučite želite li zadržati neke od podataka povezanih s odlaznim korisničkim računom. Možete odabrati da zadržite njegovu početnu mapu kao slika diska u mapi Korisnici vašeg Maca. Da biste to učinili, kliknite Spremi početnu mapu u sliku diska.

Ako ne želite dirati sadržaj tog korisničkog računa, možete odabrati Ne mijenjaj početnu mapu. Međutim, ako ste sigurni da se želite riješiti svih podataka s tog korisničkog računa, možete odabrati Izbriši početnu mapu.

Nakon što ste odabrali, kliknite plavi gumb Izbriši korisnika da biste završili proces.

Klik

Oglas

Korisnik je sada uklonjen s vašeg Maca. Ako također koristite Windows, možda biste željeli znati kako to učiniti izbrisati korisnika u sustavu Windows .

Ako ste zabrinuti zbog gubitka podataka, trebali biste provjeriti razne načine sigurnosne kopije vašeg Maca .

može li iPhone 10 koristiti 5g

POVEZANO: Najbolji načini za sigurnosno kopiranje vašeg Maca

PROČITAJTE SLJEDEĆE